Revolusjon

Revolusjon i hønsehold

Vi drømmer om en revolusjon i hønsehold og eggproduksjon. Fra stressede høner i overlessede bur til koselige husdyr i designbur hvor dyrene trives. Å plukke egg fra egne høns – i egen hage, er en ren fornøyelse!
Alle kan holde høner, med hjelp fra Eggchange. Vi ordner alt fra designbur ferdig installert i din hage og rolige høner som legger fine egg.

I perioden fra februar 2016 til februar 2022 har Eggchange levert høner til over 350 husstander i Norge, hovedsakelig i og rundt hovedstaden.

Husstander med høner fra Eggchange i og rundt hovedstaden
I noen tilfeller har Eggchange også levert hønsehus til andre deler av landet

Bærekraftig

Næringskjeden blir bærekraftig ved å forkorte den drastisk, som er bedre for miljøet.
Å holde høner i småskala bidrar til bedre dyre-velferd. Høner er sosiale dyr og er lærerikt for barn og voksne. Å holde høner i din hage fremmer bevissthet om opprinnelsen til maten vår. Høner trenger ikke mye, de gir kos i hagen og du får ferske egg.

Urban farming

Eggchange hjelper til med kunnskap om hønsehold. Vi har svar på dine spørsmål og har råd og tips om hvordan du og dine høner trives best.
Til husholdning, bedrift, skole, barnehage, eldresenter, restaurant og hotell. Mange har en hageflekk med plass til et hønsehus og kan forsørge noen høner. Vær med du også!

Fra avfall til mat

Det kastes svært mye mat i Norge. Hvert år kaster nordmenn over 350.000 tonn mat som kunne vært spist. Det du kaster av mat er nok for et par høner å leve av.
Fortsatt kjøper vi egg i butikken, vi drar på besøksgård og vi kaster matavfall. Det må gjøres annerledes, synes vi i Eggchange.