Fem grunner

Derfor liker jeg høner!

 1. Det er koselige og dyr og artige å se på
  Høner er vennlige dyr. Bortsett fra det er det lærerikt for barn å holde høner. Barn lærer hvor maten kommer fra og for oss voksne fremmer det bevissthet om opprinnelsen til maten.
 2. De legger egg
  Høner har en instinkt at de stadig må forplante seg, selv om det ikke er noe hane tilstede. Verpehøner kan legge over 300 egg i året.
  Bon appetitt!
 3. De er gode i å gjenvinne matavfall
  Det som en voksen person kaster av matavfall er nok for en høne å leve av.
 4. Det koster noe, men gir mye mer tilbake
  Hønsehold koster ikke mye. Både i anskaffelse og forsørging er det billige dyr. Du hjelper til og med kretsløpet: Mat- og hageavfall inn, egg ut. Kan det bli grønnere?
 5. De er gode å ha i hagen din
  Når man la hønene gå fri, så kan du bruke hønene til å rydde bort snegler og ugress. Gjødsel av høner inneholder dessuten nitrogen og andre næringsrike komponenter. Blandet med hageavfall og behandlet til kompost er det meget velegnet for hageplanter.

Derfor liker jeg ikke høner!

 1. Mus
  Når matavfall eller hønsefôr blir liggende over natta inviterer man mus og rotter. Når man skaffer seg høner er det mulig at du får gratis mus i tillegg.
 2. De er ikke eggfabrikk!
  Høner er levende dyr og trenger daglig omsorg.
 3. Avføring
  Høner produserer ganske mye avføring. For å unngå sykdom eller dårlig lukt må man rengjøre hønsehuset regelmessig.
 4. Naboer
  Det er mulig at naboene ikke liker høner eller syns at de blir forstyrret av lyden eller lukten.
 5. Bråk
  Høner kan kakle mye, spesielt når de skal legge sitt egg eller når det er en hund eller katt ved hønsehuset. Dette kan være til irritasjon i nabolaget.